Renting via Rentlease?

Overweeg je een voertuig te nemen via renting? Lees hieronder om te begrijpen hoe het proces werkt en waarom het een slimme keuze is om met Rentlease te werken.


 

Een voertuig via renting: Hoe werkt het?

Bij de renting van een voertuig bevinden de eigendomsrechten zich altijd bij Rentlease gedurende de renting periode.

 • Rentlease als eigenaar: Het gehuurde voertuig blijft eigendom van Rentlease, terwijl jij, als huurder, het recht hebt om het te gebruiken.
 • Maandelijkse afbetalingen: In ruil voor het gebruik van het voertuig betaal je maandelijks de factuur gedurende de overeengekomen huurperiode.

Jouw bedrijf huurt de bedrijfswagen met een vooraf gedefiniëerde looptijd, aantal kilometers en prijs. De wagen komt dus niet op de balans van jouw onderneming te staan. De maandelijkse facturen worden gezien als onkosten en op het einde van het contract is er een aankoopoptie van 16%.

Meer cash voor jouw corebusiness

Gezien de aankoop niet op je eigen bedrijf gebeurt, heb je meer eigen middelen ter beschikking. Zo kan je investeren in andere activa of uitbreiding van jouw bedrijf. 

Rentlease is eigenaar van de wagen die je in gebruik neemt en staat in voor de volledige betaling van het voertuig, alsook de BTW.  Zo hebben jullie geen onmiddellijke cash out van grote bedragen en kan je toch met het gewenste voertuig rijden.

Bij aanvang van het contract wordt de aanbetaling toegevoegd op je eerste betaalfactuur. De maandelijkse huurfactuur wordt via domiciliëring geïnd.
Het bedrag van aanbetaling is afhankelijk van het type voertuig. 

Op het einde van het contract bedraagt de restwaarde steeds 16%. 

Jouw vaste prijs

 • Het maandelijkse rentbedrag wordt vastgelegd bij ondertekening van het contract voor de volledige looptijd van de overeenkomst.
 • Opstartkosten: voor elk contract worden er eenmalige opstartkosten aangerekend, ongeacht de looptijd of het investeringsbedrag.
 • Kosten einde contract: 
  • Als je niet kiest voor de aankoopoptie moet je de wagen terugbezorgen op een door Rentlease aangeduide plaats. Elke schade die geen gevolg is van normale slijtage wordt aangerekend.
   In dit geval wordt er ook rekening gehouden met eventuele extra kilometers die werden afgelegd bovenop het aantal inbegrepen kilometers die werden vastgelegd in het contract. 
  • Als je verkiest om gebruik te maken van de aankoopoptie, wordt er, als de rentingperiode voorbij is, een verkoopfactuur opgemaakt aan de vooropgestelde restwaarde. 

Optie tot aankoop

Na afloop van je contract kan je steeds gebruik maken van de aankoopoptie. Met Rentlease vermijd je verrassingen: de restwaarde is vooraf vastgelegd en bedraagt 16%. Een aankoopoptie op het voertuig heeft enkele positieve aspecten:

 • Flexibilieit: de optie tot aankoop geeft je, als huurder, de flexibiliteit om het voertuig aan het einde van de rentperiode te kopen of niet, afhankelijk van de individuele behoeften en omstandigheden.
 • Kostenbesparing: de maandelijkse betalingen kunnen als een soort 'afbetaling' worden beschouwd, waardoor de uiteindelijke aankoopprijs lager uitvalt.
 • Vertrouwd voertuig: als je tevreden bent met het gehuurde voertuig, kan het kopen ervan een gevoel van vertrouwdheid bieden.